I

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2021


Blomista achter de schermen van een photoshoot.

Hoe het verhaal van de duurzame boeketten in kunst- en zijde bloemen startte.

In mijn kindertijd gingen we regelmatig met vakantie naar zee, en reeds op jonge leeftijd hield ik van bloemen, ik was een “klein bloemenmeisje” en maakte zelf papieren bloemetjes die ik dan verkocht op het strand voor schelpjes.

Toen al droomde ik ervan om te werken met kleuren en vormen.

In 2014 stapte ik uit ratrace en startte ik met plannen maken voor de oprichting van mijn eigen bedrijf gericht naar interieur styling om zo een eenvoudige, tragere en meer intense levensstijl na te streven. Kort na de opstart van mijn bedrijf, startte ik met styling van interieurs voor fotoshoots. Tijdens een fotoshoot ontdekte ik het gebruiksgemak van duurzame zijdebloemen.

Kort daarna plaatste mijn schoonzus Tamara het boeket in haar zaak 'Coupe Maison' te Gent. Daar kwamen zoveel positieve reacties op deze prachtige boeketten op dat ik besloot om er mee te gaan. Sindsdien geef ik een bloemenservice aan tal van bedrijven. Soms zijn er ook grotere projecten zoals de aankleding van een zaak of verhuur voor een filmset.

Mijn droom werd werkelijkheid : werken met kleuren en vormen in een interieur.

Toen ik dus de allereerste leveringen ontving in mijn bloemenatelier voelde ik me opnieuw dat 'klein bloemenmeisje'.

Ik deelde het nieuws van de startup met familie, vrienden en kennissen. Heel snel verspreidde het verhaal van de duurzame bloemenservice zich verder, en al gauw begonnen mensen die ik totaal niet kende te vragen of zijn een duurzaam zijdebloemen boeket konden bestellen bij mij. Elk boeket is afgestemd naar de persoonlijke stijl en de stijl van het interieur om zo de finishing touch te geven. Toen ik mijn eerste grote bestelling leverde—een bloemen styling in een restaurant—schikte ik heel zenuwachtig de bloemen in de verschillende vazen van de klant.

Toen zij het kleurrijk resultaat zag stond alles even stil. Tranen vulden mijn ogen.

Het feit dat dit boeket zoveel emoties kon losmaken en een connectie maakte tussen twee totaal vreemden was voor mij het punt waarop ik dacht , dit is het wat ik wil bereiken bij mensen.

Door de juiste bloemen en kleuren te selecteren afgestemd op de klant en het interieur wil ik harmonie creëren en

mensen hun leven mooier en eenvoudiger maken.

Kirsten Blom

F9849334-86DE-4D24-8736-5B869A8F824F.jpeg
Blomista_logo_black_no_background_edited

naturel